14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаБалкан се пробва, но класата на Билбао си каза думата (видео)

Балкан се пробва, но класата на Билбао си каза думата (видео)

Ботевградчани започнаха със загуба участието си във втората фаза във ФИБА Къп

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан започна със загуба участието си във втория етап на ФИБА Къп. В своята „Арена Ботевград“ „зелените“ претърпяха поражение от испанския Билбао с 62:94 в среща от група К на турнира. Така отборът на Небойша Кнежевич има баланс от 0-3 в своя поток.

И ОЩЕ: Българският шампион бе без Йордан Минчев за двубоя.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров бе близо до дабъл-дабъл за Балкан – 19 точки и 8 борби. С по 11 се разписаха Йонас Зохоре, Илиян Пищиков и Мартин Сотиров, като първият овладя и 8 борби.

Адам Смит бе над всички за Билбао с 25 точки. Кристиан Куламае регистрира 13, 5 борби и 6 асистенции. Алекс Рейес приключи с 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините първи взеха водачеството със 7:2 след успешни акции на Димитър Димитров, Йонас Зохоре и Мартин Сотиров. Билбао все пак не се забави и отвърна чрез Адам Смит, Мелвин Панцар и Тийс Де Ридер за 20:15 в своя полза в края на първата част. През втория период преднината на гостите достигна до 14 точки, но „зелените“ отвърнаха чрез Димитър Димитров и Йонас Зохоре за 32:43 на голямата почивка.

След паузата испанците взеха нещата в свои ръце и водени от Дензъл Андерсън, Адам Смит и Алекс Ренфро, увеличиха преднината си до 75:47. До финалната сирена финалистът в АCB Лигата от 2011 г. не изпусна лидерството и достигна до успеха, оформяйки крайното 94:62.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 януари Балкан ще гостува на Порто.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БИЛБАО

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани