12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБалкан повали израелци в Балканската лига (видео)

Балкан повали израелци в Балканската лига (видео)

Димитър Димитров с дабъл-дабъл за ботевградчани срещу Макаби Хайфа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна четвъртата си победа в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич се наложи над израелския Макаби Хайфа с 88:81 в мач от група А на турнира. Ботевградчани имат в актива си и 2 загуби, като заемат второ място в класирането на този поток.

НАЙ-ДОБРИ: В игра за Балкан днес не се появиха Калил Дюкс и Трейвин Тибодо. В тяхно отсъствие Димитър Димитров оформи дабъл-дабъл – 27 и 12 борби. Станимир Маринов добави 19 и 9 асистенции. С по 10 точки финишираха Дивон Уошингтън и Дерик Маркс.

Кваме Вон бе най-резултатен за Макаби Хайфа с 24 точки. Глен Райс Джуниър се разписа с 19 и 6 борби. Даниел Копърбърг остана с 10 точки и 8 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ботевградчани започнаха по-добре и чрез Станимир Маринов и Крис Минков поведоха със 17:12. Макаби Хайфа отвърна чрез Глен Райс Джуниър, Рафниел Пънти и Крис Смит за 21:23. Денислав Вутев и Дивон Уошингтън фиксираха 29:27 в полза на домакините след 10 минути. През втория период Балкан дръпна с 8 точки чрез Димитър Димитров и Станимир Маринов, но израелците отговориха чрез Крис Смит и Кваме Вон за 40:44. Отново Станимир Маринов фиксира 49:42 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата българският тим увеличи аванса си до 11 точки след успешни акции на Димитър Димитров. Нарушенията и в този период не липсваха. Балкан обаче успяваше да държи съперника на разстояние и чрез Дерик Маркс, Крис Минков и Димитър Димитров постави на таблото 70:63 в своя полза. През последната четвърт Балкан достигна до +13 точки чрез Станимир Маринов, Димитър Димитров и Дивон Уошингтън, което се оказа достатъчно за крайното 88:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 януари от 14.00 ч. Балкан и Макаби Хайфа отново ще се изправят един срещу друг в „Арена Ботевград“. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – МАКАБИ ХАЙФА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани