14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаНебойша Видич: Победихме ги със система

Небойша Видич: Победихме ги със система

Когато започнете един мач добре, това е знак, че отборът е съсредоточен, заяви треньорът на Балкан

Победихме ги със система, като се придържахме към плана ни за двубоя. Казах на играчите две неща – двата отбора играха мачове преди два дни, така че става въпрос за това кой ще държи по-добър фокус и кой ще иска победата повече. Мисля, че и при двете условия бяхме по-добри“, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха над Макаби Хайфа с 88:81.

Да, имаме висок процент за три точки, разбира се, това е важно, но ние бяхме само с 2 точки напред след 10 минути игра. Не мисля, че това определя победителя, но помага. Когато започнете един мач добре, това е знак, че отборът е съсредоточен и знае какво искаме„, добави наставникът на ботевградчани, които записаха четвъртa победа в Delasport Балканска лига.

Не ни изненадаха, гледахме Макаби. Искам да кажа на ботевградчани, че имат шанс да гледат отбор с двама опитни играчи от НБА. Единият от тях е син на известния Глен Райс. Не съм сигурен дали това се е случвало преди не само на Балкан, но на Левски“, каза още Небойша Видич.

Бяхме по-фокусирани върху Кваме Вон през последната четвърт, не му позволихме да има отворени стрелби, защото той определено променя играта на отбора си със своята добра стрелба за три точки. Той е в състояние да бележи по много различни начини. Мисля, че го контролирахме през последната част. Не можем да запазим този фокус и интезитет в следващия мач и затова ще потърсим помощ от младите играчи„, допълни специалистът.

Балкан повали израелци в Балканската лига (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани