13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБалкан нe намери начин да спре Гьотинген във ФИБА Къп (видео)

Балкан нe намери начин да спре Гьотинген във ФИБА Къп (видео)

"Зелените" с пето поражение в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан допусна пета загуба във втория етап на ФИБА Къп. Селекцията на Небойша Кнежевич претърпя поражение от немския Гьотинген със 75:101 у дома в среща от група К на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Сюприйм Хана бе най-добър за Балкан с 16 точки. Николай Грозев добави 15. Илиян Пищиков се отчете с 11 точки. Майки Диксън вкара 10.

Имоджа Гибсън бе над всички за Гьотинген с 31 точки. Федор Жугич финишира със 17 и 5 борби. Озаро Рич остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите си гарантираха двуцифрен аванс още в края на първата част, спечелена от тях с 25:15. През втория период преднината на Гьотинген стигна 15 точки, но Балкан отговори чрез Сюприйм Хана, Илиян Пищиков и Мартин Сотиров, за да сведе пасива си до 4 точки за 32:36. Немският състав обаче отново дръпна, воден от Имоджа Гибсън и Федор Жугич, за да фиксира 54:39 в своя полза на голямата почивка.

След паузата Гьотинген постепенно наложи своето темпо, като взе третия период с 24:14, за да увеличи преднината си до 25 точки за 78:53. До финалната сирена селекцията на Оливие Фукар не изпусна лидерството и стигна до категоричното 101:75.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 февруари Балкан ще има визита на испанския Билбао.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ГЬОТИНГЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани