8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияШумен и Балкан спретнаха драма с продължение (видео)

Шумен и Балкан спретнаха драма с продължение (видео)

Успехът в двубоя отиде в сметката на ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за седми път в НБЛ този сезон. Отборът на Петър Златанович мина през драма с продължение в Шумен, но победи с 96:90 в мач от 12 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Шампионите имат в актива си и 5 поражения, с което се нареждат четвърти с еднакъв баланс с Рилски спортист. „Жълто-зелените“ пък са с 4-8 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Майки Диксън наниза 23 точки за Балкан. Йонас Зохоре добави 16 и 8 борби. Димитър Димитров се отчете с 14 точки и 7 борби. Карл-Йохан Липс финишира с 12, 7 борби и 5 асистенции.

Уилфрид Ликей бе най-резултатен за Шумен с 28 точки и 7 борби. Брайън Камерън вкара 21 в добавка към 8 борби и 6 асистенции. Ивайло Тонев регистрира 19 точки и 5 борби. Дейвид Ролинс остана със 17, 6 борби и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като на голямата почивка резултатът бе равен – 45:45. Надлъгването продължи и през третата четвърт преди Дейвид Ролинс и Ивайло Тонев да изведат домакините напред с 62:59. Балкан отговори чрез Йордан Минчев, Димитър Димитров и Карл-Йохан Липс за 68:65. Шумен все пак си върна водачеството след 4 поредни точки на Уилфрид Ликей за 69:68. В четвъртия период ситуацията се повтори, но Брайън Камерън и Ивайло Тонев намериха верните решения за 78:72. Йонас Зохоре и Майки Диксън дадоха нов аванс на Балкан за 81:78, но Дейвид Ролинс, Ивайло Тонев и Брайън Камерън отбелязаха за 86:83. Гостите все пак стигнаха до продължение след тройка на Димитър Димитров за 86:86.

В допълнителните 5 минути „зелените“ излязоха напред с 5 точки след кош на Карл-Йохан Липс, но Шумен се върна чрез Уилфрид Ликей за 90:91. Серия от 5-0, дело на Мартин Сотиров и Николай Грозев, прати радостта от успеха в лагера на Балкан с крайното 96:90.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Балкан ще приеме Левски, докато ден по-късно Шумен ще гостува на Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] Шумен загуби от Балкан с 90:96 след продължение в среща от 12 кръг в НБЛ. Крилото на „жълто-зелените“ Росен Иванов игра 25 минути, в които регистрира 3 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани