11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа на вихреното второ полувреме на Рилски спортист (видео)

Балкан издържа на вихреното второ полувреме на Рилски спортист (видео)

Ботевградчани бяха на път да профукат аванс от 26 точки, но все пак не се дадоха на съперника

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан достигна до втори пореден успех в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович се справи с Рилски спортист с 81:70 в мач от 4 кръг в родния елит. Шампионите са с баланс от 3-1 и са трети в класирането, докато самоковци са 1-3 и са шести.

И ОЩЕ: Рилски не може да разчита на Крис Минков, който е с контузено рамо, както и на центъра Крейг Осайкюуомуан. По време на срещата травма в глезена получи и Алекс Симеонов.

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Сотиров приключи с 19 точки, 5 борби и 6 асистенции за Балкан. Карл-Йохан Липс се отчете с 15, 5 борби и 5 асистенции. Малик Топин регистрира 13 точки и 8 борби.

Чавдар Костов бе над всички за Рилски спортист с 25 точки. Джоузеф Лоусън остана с 21 и 7 борби. Деян Карамфилов направи 11 асистенции плюс 9 точки.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани започнаха ударно и чрез Мартин Сотиров, Девин Харис, Карл-Йохан Липс и Малик Топин дръпна с 25:7 след 10 минути игра. През втория период „зелените“ не се забавиха и направиха аванса си 26 точки, водени от Майки Диксън, Карл-Йохан Липс, Георги Герганов, Мартин Сотиров и Девин Харис за 52:26, а усилията на Чавдар Костов не бяха достатъчни на Рилецо през първото полувреме.

След паузата Рилски се вдигна и чрез Чавдар Костов, Джоузеф Лоусън, Мирослав Васов и Деян Карамфилов се върна в играта, за да намали до 51:62. През последната четвърт щурмът на гостите продължи и чрез Александър Янев, Джоузеф Лоусън, Мирослав Васов и Чавдар Костов те сведоха пасива си до 7 точки за 64:71. Балкан все пак издържа и с помощта на Девин Харис и Малик Топин спечели, оформяйки крайното 81:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември Балкан ще бъде домакин на Спартак Плевен, докато ден по-късно (б.а. – на 5 ноември) Рилски спортист ще приеме Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани