12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАНю Йорк и Торонто отдадоха чест на първия мач в историята на...

Ню Йорк и Торонто отдадоха чест на първия мач в историята на НБА (видео)

Преди 75 години се поставя началото на най-силното първенство в света

Ню Йорк и Торонто изиграха много специален мач в НБА през миналата нощ, но не заради резултата (б.а. – 113:104 в полза на Раптърс). Двата отбора отдадоха почит на първия мач в историята на лигата, провел се преди 75 години. След него ще има още 133 327 с 13.7 млн. точки.

На 1 ноември 1946 г. официално е образувана Баскетболната асоциация на Америка, която три години по-късно се обединява с Националната баскетболна лига, образувайки НБА, позната и обичана днес от милиони по света. Резултатът е 68:66 в полза на Никс тогава. Отборът от Голямата ябълка играе срещу Торонто Хъскис, който има само един сезон преди да изчезне, а Раптърс са неофициално продължение на този митичен тим.

Двубоят се провежда на терена на Мейпъл Лийфс, а Ед Садовски е най-резултатен с 18 точки, като по онова време той е и треньор на „хъскитата“. Поражението на Хъскис е продиктувано и от ниския им процент от линията за изпълнение на наказателни удари – 16/29.

Лео Готлиб е над всички за Ню Йорк с 14 точки в двубой, в който тогава статистиката събира само точките, отправените изстрели в стрелбата от игра, опитите за стрелба от фаул линията и личните нарушения.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани