12.9 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоБългарияСпартак с първа победа като гост в НБЛ през този сезон (видео)

Спартак с първа победа като гост в НБЛ през този сезон (видео)

Плевенчани се наложиха над Черно море Тича във Варна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се върна на верния път в НБЛ, записвайки първа победа като гост през сезона. Момчетата на Любо Минчев спечелиха срещу Черно море Тича с 83:69 като гости в двубой от 4 кръг в шампионата при мъжете. Плевенчани са с баланс от 3-1 и са втори в класирането, докато варненци са с 4 поражения и са последни.

И ОЩЕ: В групата на „моряците“ за срещата днес не бяха Къртис Джоунс и Венелин Христов, а Богдан Бринюк не се появи в игра. От състава на плевенчани липсваше Цветомир Чернокожев. 

НАЙ-ДОБРИ: Брайънт Томас бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Спартак – 20 точки и 12 борби. Станимир Маринов добави 11. С по 10 точки приключиха Николай Стоянов и Родни Първис, като първият овладя и 5 борби.

Тач Ънру бе най-добър за Черно море Тича с 20 точки и 7 асистенции. Аверил Угба остави срещу името си 16 и 7 борби. Костадин Лазаров се включи от пейката с 12 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани имаха предимство след едно полувреме игра за 40:31, водени от Брайънт Томас, Андрю Гордън и Родни Първис, а усилията на Аверил Угба не стигнаха на варненци.

След паузата Черно море Тича направи серия от 13-7, дело на Костадин Лазаров и Тач Ънру, за да намали до 44:47. Домакините не спряха дотук и се доближиха на 2 точки от съперника, който обаче реагира и с помощта на Николай Стоянов, Джулиън Люис, Джон’Ил Фъджет и Брайънт Томас фиксира 64:53 в своя полза. През последните 10 минути плевенчани не изпуснаха инициативата и стигнаха до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември от 18.00 ч. Спартак Плевен ще гостува на Балкан, докато същият ден от 19.00 ч. Черно море Тича ще има визита на ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани