16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаФенербахче би в Пирея, но не успя да спре Александър Везенков (видео)

Фенербахче би в Пирея, но не успя да спре Александър Везенков (видео)

18 точки за крилото при първата загуба на Олимпиакос в плейофите на Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в плейофите на Евролигата. В Двореца на мира и дружбата, в Пирея, българинът и отборът му не успяха срещу Фенербахче след 78:82, а резултатът в серията от 1/4-финалите вече е равен – 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило отново бе в челото на реализаторите за Олимпиакос с 18 точки, след като бе 2/3 при стрелбата си от средно разстояние, 1/4 от тройката и 11/11 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Александър Везенков добави към статистиката си още 7 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 33 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги с 18 точки в съблекалнята се прибра и Костас Слукас.

Карсън Едуардс бе най-добър за Фенербахче с 16 точки. С по 15 финишираха Джонатан Мотли и Найджъл Хейс-Дейвис (6 борби, 5 асистенции).

КЛЮЧЪТ: „Фенерите“ се вдигнаха на щурм в началото на последната четвърт и заличиха пасив от 5 точки след серия от 10-0, за да излязат напред с 63:58 след кош на Тайлър Дорси. Александър Везенков, Шакил МакКисик и Костас Слукас върнаха лидерството на Олимпиакос за 70:66. Гостите обаче не се отказваха и чрез Джонатан Мотли и Найджъл Хейс-Дейвис стигнаха до нов обрат за 75:74. Двата отбора си размениха лидерството още по веднъж преди Тайлър Дорси и Марко Гудурич да реализират, а Фенербахче се докопа до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести за два двубоя в Истанбул. Следващият мач между Фенербахче и Олимпиакос на Александър Везенков ще бъде на 3 май (сряда).

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Освен с този далечен снаряд, Александър Везенков се отчете още с 18 точки, 7 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 33 минути на паркета като титуляр. Неговият тим обаче загуби от Фенербахче със 78:82. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани