8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияИзвадиха Левски от полуфиналите в НБЛ, Балкан на финал служебно

Извадиха Левски от полуфиналите в НБЛ, Балкан на финал служебно

Причина за тежката санкция, наложена на столичния тим, е допуснато нарушение на Правилата на НБЛ

Българският баскетбол е разтресен от скандал и то в решителната част от сезона – плейофите в НБЛ. Днес следобед от лигата излязоха с решение, с което вадят от полуфиналите Левски, което автоматично означава, че Балкан се класира на финал по служебен път.

Причината за тежката санкция, наложена на столичния тим, е допуснато нарушение на Правилата на НБЛ, казват от лигата в официалното си съобщение. Ето и какво гласи то:

„Във връзка с констатирано нарушение, допускане на нередовен състезател в игра в полуфиналната плейофна серия на НБЛ: Йордан Минчев, който е участвал без Letter of Clearance и на основание чл. 105, ал. 2, т. 3 от Правилата на НБЛ, налагам служебни загуби за следните срещи с негово участие:

1. 12.05.2022 г. БК Балкан – БК Левски 2014
2. 14.05.2022 г. БК Балкан – БК Левски 2014
3. 17.05.2022 г. БК Левски 2014 – БК Балкан

Решение: БК Левски 2014 прекратява участие в полуфиналната плейофна серия на НБЛ.“

Проверка на BBALL.BG установи, че „Letter of Clearance“ „е писмо-разрешение, което трябва да бъде изпратено от федерацията в страната, в която съответният играч е играл за последно и е бил картотекиран преди той да може да се изявява в друга държава към съответната централа. Този документ удостоверява, че съответният играч е свободен и може да играе в друга държава.“

Йордан Минчев се завърна в България, за да подсили Левски през март, но се възстановяваше от контузия, получена в Унгария, в периода му в Орошлани. За първи път крилото се появи в игра на полуфиналите в НБЛ, в първия мач от серията срещу Балкан в Ботевград на 12 май.

До този момент Йордан Минчев има изиграни общо 61.57 мин. в плейофите на родния елит, в които записва средно по 6.3 точки, 3.7 борби и 0.7 асистенции.

Левски пребори Балкан за 1-2 в полуфиналите на НБЛ

Амад Рори с трипъл-дабъл, Балкан повали Левски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ (видео)

Амад Рори с трипъл-дабъл, Балкан повали Левски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани