7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаБаварската машина спря Везенков и Олимпиакос (видео)

Баварската машина спря Везенков и Олимпиакос (видео)

Крилото отбеляза 7 точки срещу Байерн в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос прекъснаха серията си от три поредни победи в Евролигата. Българинът и съотборниците му отстъпиха на Байерн с 68:74 при визитата си в Мюнхен в мач от 5 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Това е втора загуба за гръцкия гранд през този сезон, като той заема шесто място в класирането. Германците пък делят върха с Жалгирис с баланс от 4-1.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана на паркета 20 минути. В тях националът се разписа със 7 точки, 5 борби и 1 асистенция, като бе 1/2 средно разстояние, 1/3 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Папаниколау отбеляза 13 точки. Чарлс Дженкинс и Шакил МакКисик приключиха съответно с по 12 и 11.

Уейд Болдуин бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Владимир Лучич вкара 16.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините достигнаха до клубен рекорд от четири поредни триумфа в Евролигата, след като увеличиха аванса си до двуцифрен през последната четвърт. Уейд Болдуин изведе Байерн до 65:55, а финалният щурм на Везенков и компания не бе достатъчен за обрат.

ЛЮБОПИТНО: Това бе седма среща между двата състава на ниво Евролига. До този момент Олимпиакос има предимство – 5 успеха и 2 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Анадолу Ефес, а ден по-рано Байерн Мюнхен ще гостува на Реал Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ БАЙЕРН МЮНХЕН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани