8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАндрей Иванов избра Румъния

Андрей Иванов избра Румъния

Националът подписа със Стяуа за два сезона

Българско присъствие ще има в Румъния през новия сезон. Националът Андрей Иванов ще продължи развитието си в Стяуа през следващите две години, съобщават от агенцията на играча.

За 205-сантиметровия център това ще бъде първи отбор в чужбина. Той ще стане третият българин, носил екипа на тима от северната ни съседка след Христо Николов през 2010/2011 и Павел Маринов през 2017/2018.

Андрей Иванов бе част от ростера на Ямбол през 2020/2021, където игра като преотстъпен от Левски Лукойл. Със селекцията на Тони Дечев той достига до полуфиналите в турнира за Купата на България и до 1/4-финалите в родния елит.

През миналия сезон Андрей Иванов записва средно по 10.5 точки, 7.9 борби и 1.4 асистенции в 28 мача на ямболии по родните терени. В зала „Диана“ той има още един период – от 2012 до 2018 г.

Преди това 25-годишният баскетболист преминава още през Делфин, Шумен, Рилски спортист-2, Икономически университет-Варна и Академик София, както и през втория тим на „студентите“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани