19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАСВЕЛ стана поредната жертва на Везенков и Олимпиакос в Евролигата (видео)

АСВЕЛ стана поредната жертва на Везенков и Олимпиакос в Евролигата (видео)

Крилото измъчи французите с 15 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос продължават с победите в Евролигата. 206-сантиметровото крило и съотборниците му минаха през АСВЕЛ с 89:54 у дома в среща от 16 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 11-5 и заема трето място в класирането, докато французите са със 7 успеха и 9 поражения и са 12-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът и този път не разочарова с играта си и бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков отбеляза 15 точки, като бе 6/7 при стрелбата си от средно разстояние и 1/3 зад дъгата. Освен това, 26-годишният баскетболист допълни сметката си с 4 борби и 3 асистенции за 21 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Тайлър Дорси вкара 19 точки. Костас Папаниколау добави 13 и 6 борби.

Дилън Осетковски бе най-резултатен за АСВЕЛ с 13 точки и 5 борби. Маркос Найт и Йосуфа Фаул останаха с по 11.

КЛЮЧЪТ: Триото Александър Везенков, Тайлър Дорси и Костас Папаниколау бе движещата сила на Олимпиакос от началото до края. Те изведоха отбора си до аванс от 18 точки след едно полувреме игра за 39:21. След това домакините увеличиха преднината си до 30 точки, лимитирайки водещия реализатор на съперника Ели Окобо до 8 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Панатинайкос, докато АСВЕЛ ще излезе срещу Фенербахче. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани