9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаАСВЕЛ грабна титлата във Франция (видео)

АСВЕЛ грабна титлата във Франция (видео)

Момчетата на Ти Джей Паркър отказаха Монако след трилър с продължение в мач №5 oт финалите в лига ПРО А

АСВЕЛ стана шампион на Франция за трета поредна година (б.а. – без 2020 г., когато сезонът не бе доигран, заради COVID-19). Момчетата на Ти Джей Паркър се справиха с Монако с 84:82 след продължение у дома, за да сложат точка на спора във финалната серия в лига ПРО А с 3-2 победи.

За отбора от Вильорбан това е общо 21-во злато във френския елит.

Ели Окобо даде тон на АСВЕЛ с 20 точки, 7 борби и 9 асистенции. Уилям Хауърд добави 15 и 9 борби. Йосуфа Фал се разписа с 14 точки и 5 борби.

Майк Джеймс бе най-добър за Монако и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 10 борби. Алфа Диало и Дуейн Бейкън останаха с по 14, като комбинираха общо 14 борби.

Майк Джеймс даде първия аванс на гостите от 4 точки в началото на последната четвърт. Отборът на Саша Обрадович държеше лидерството до 38-мата минута, но след това се поддаде на натиска на АСВЕЛ, който воден от Ели Окобо, стигна първо до продължение, а след това и до пълен обрат.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани