11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАрмани Милано се разбра с майстор на тройките (видео)

Армани Милано се разбра с майстор на тройките (видео)

Били Байрън е сложил подписа си под договор за два сезона

Армани Милано добави още един играч към селекцията си. В ростера на Еторе Месина от есента ще бъде Били Байрън, който е дал съгласие да сложи подписа си под договор за два сезона.

Бащата на гарда Джим Байрън е треньор на колежанско ниво с 30-годишен стаж отвъд океана. Синът му преминава през университета във Вирджиния, а след това през Роуд Айлънд и Канисиус.

На Стария континент Били Байрън трупа опит с Лиетувос Ритас, Шарлероа, Мурсия и Ескишехир. В последните четири сезона има мачове и в Евролигата с Цървена Звезда и Зенит. 

Шампион във ВТБ Лигата през последния сезон, както и Най-добър шести играч в същия турнир. Носител на трофея в Адриатическата лига от 2019 г. и първенец на Сърбия през същата година, като и в двете надпревари става MVP на финалите. Има и Суперкупа в Адриатика от 2018 г.

През 2021/2022 31-годишният американец записва средно по 11.2 точки, 1.7 борби и 2.2 асистенции в общо 23 мача на Зенит в Евролигата, както и средни показатели от 14.1 точки, 1.6 борби и 2.4 асистенции в общо 16 срещи във ВТБ Лигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани