12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаАпоел Галил Елион се изкачи на върха в Балканската лига (видео)

Апоел Галил Елион се изкачи на върха в Балканската лига (видео)

Първо отличие на отбора на Барак Пелег на европейска сцена

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Апоел Галил Елион е шампион в Delasport Балканска лига през 2021/2022. В зала „Айн Сара“ в Нахария отборът на Барак Пелег се наложи над Макаби Хайфа с 86:70 във финала на турнира. За втори пореден и общо четвърти път в историята на надпреварата първенецът е от Израел (б.а. – Галил Гилбоа през 2012 и 2013 г. и Апоел Холон през 2021 г.).

И ОЩЕ: Това е първо отличие в историята за Апоел Галил Елион от европейски клубен турнир. Тимът се завърна в израелския елит през миналия сезон и след това веднага се записа за участие в Delasport Балканска лига.

НАЙ-ДОБРИ: Ди Джей Кенеди реализира 21 точки плюс 8 борби за шампиона в турнира. Нимрод Леви добави 16 и 9 борби, като той заслужи и приза за MVP на финалите. Габриел Чачашвили се разписа с 12 точки и 7 борби.

Стив Тейлър бе най-резулататен за Макаби Хайфа с 13 точки и 11 борби. Кваме Вон остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Апоел Галил Елион си осигури двуцифрен аванс след 10 минути игра, фиксирайки 27:17 в своя полза. До почивката воден от Ди Джей Кенеди, Нимрод Леви и Габриел Чачашвили отборът на Барак Пелег дръпна с 48:32. След паузата Макаби Хайфа не се отказваше и намали до 53:67 след успешни акции на Рафаел Пътни, Кваме Вон и Стив Тейлър. Габриел Чачашвили бе точен за 69:53. През последната четвърт Апоел Галил Елион не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 86:70.

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ГАЛИЛ ЕЛИОН – МАКАБИ ХАЙФА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани