19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес представи следващия си треньор

Анадолу Ефес представи следващия си треньор

Eрдем Джан с двугодишен договор в турския гранд

Анадолу Ефес вече има нов треньор. Турският гранд залага на Eрдем Джан, който е сложил подписа си под договор за две години с клуба.

42-годишният специалист ще замени на поста Ергин Атаман, който застава начело на Панатинайкос. Ердем Джан започва кариерата си като наставник в Тюрк Телеком през 2008 г. като асистент.

След това има период в Одрин, където изкарва два сезона като старши-треньор, както и като помощник във Фенербахче от 2012 до 2021 г. През 2021/2022 е част от щаба на Юта в НБА.

През миналия сезон Ердем Джан се завръща в родината си, за да се превърне в наставник на Тюрк Телеком, с който има финал в турнира Еврокъп, загубен обаче от Гран Канария с 67:71.

През 2022/2023 става Треньор №1 в Еврокъп и в турския елит. Във визитката му личат още златото в Евролигата от 2017 г., както и 4 титли, 3 Купи и 3 Суперкупи в южната ни съседка с „фенерите“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани