18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес повали Байерн Мюнхен (видео)

Анадолу Ефес повали Байерн Мюнхен (видео)

Турският гранд с победа №16 в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес взе сериозно предимство в битката за петото място в Евролигата. Отборът на Ергин Атаман прекъсна серия от три поредни загуби срещу Байерн Мюнхен, след като надви съперника у дома с 81:76 в отложен мач от 19 кръг в турнира на богатите. Миналогодишният първенец в Евролигата е с баланс от 16-11, докато германците са с 13 успеха и 14 поражения и са осми.

И ОЩЕ: Ефес ще финишира пети в края на редовния сезон в най-силната клубна надпревара на Стария континент, освен ако не загуби последния си мач срещу Цървена Звезда на 8 април и Макаби Тел Авив не спечели в срещите си срещу Барселона по-късно днес и срещу Фенербахче на 13 април.

НАЙ-ДОБРИ: Шейн Ларкин завърши с 20 точки за Анадолу Ефес. Адриен Моерман добави 17 и 6 борби. Крунослав Симон се отчете с 13 точки.

Огъстин Рубит бе най-добър за Байерн Мюнхен с 15 точки. Жан Марк Сиско остана с 11 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 10 точки, гостите се вдигнаха и намалиха до 75:79 33 секунди преди края чрез Жан Марк Сиско, Владимир Лучич и Отело Хънтър. Два успешни наказателни удара на Шейн Ларкин подпечатаха успеха на турския гранд, а още една точка на Отело Хънтър фиксира крайното 76:81.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани