7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Янев отива в Чехия

Александър Янев отива в Чехия

Крилото ще дебютира за Бърно още утре

Александър Янев ще продължи кариерата си в чужбина. Националът ще се присъедини към чешкия Бърно, като се очаква да дебютира още утре (3 декември) за новия си тим срещу Свитави, потвърдиха от клуба чрез официалния си сайт.

203-сантиметровото крило благодари на ръководството на родния си Черно море Тича за предоставената възможност да тренира и играе отбора, като пожела успех на своите съотборници и на подрастващите в школата на варненския клуб, използвайки социалната мрежа Instagram.

Александър Янев започва сезона с Черно море Тича

Както преди време Александър Янев потвърди пред BBALL.BG, той ще остане във Варна, докато намери подходяща оферта за себе си в чужбина. Чехия е още една дестинация във визитката му, след като преминава през гръцкия Кавала, испанския Манреса, австрийския Гюсинг, аржентинския Кориентес, френския Булон сюр Мер, македонския Кожув и хърватския Задар. У нас носи екипите на Лукойл Академик, Левски и Берое, като със старозагорци има една Суперкупа на България.

През 2020/2021 Александър Янев записва средно по 18.3 точки, 8.7 борби и 3 асистенции в общо 3 мача на “моряците” с НБЛ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани