5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Тази здрава физическа игра трябва да се пренесе и на...

Александър Дяковски: Тази здрава физическа игра трябва да се пренесе и на Купата

Успяхме до последно да сме в мача, коментира наставникът на Спартак

“Мога само да поздравя момчетата за здравата игра, която показахме, защото се изправихме срещу отбор, който играе най-здраво физически. Успяхме до последно да сме в мача. Имаше няколко ситуации, в които можеше да стане още по-интересно, но не се възползвахме, а и повечето от състезателите бяха вече без крака. Имаше няколко тежки нападения в края, а оттам Балкан си реши двубоя“, коментира играта на своя Спартак в последния двубой от НБЛ треньорът Александър Дяковски.

„Те много разчитат на играта на нисък пост, особено на Тауан Ейджи, Дарко Балабан и Митко Димитров. В интерес на истината мисля, че в голяма част от времето се справихме доста добре при играта в защита на нисък пост един на един. Тази здрава физическа игра трябва да се пренесе и на Купата”, добави наставникът на плевенчани, които отстъпиха на „зелените“ със 70:80 у дома.

Мачът от четвъртфиналите за Купата срещу Левски Лукойл за нас ще бъде лек, докато за тях ще е точно обратното от гледна точка на психологията. За всички отбори тези мачове са с цената на финал“, допълни Александър Дяковски.

Венелин Христов се включи много полезно и в двете срещи, които изигра след завръщането си. Той беше извън игра повече от четири месеца. Като цяло не е и тренирал много с тима, но въпреки това бе много полезен“, сподели той.

Искаме да играем добър баскетбол и във всеки мач да се борим за победата“ каза още Александър Дяковски по повод оставащите мачове до края на редовния сезон в родния елит.

Балкан остава безгрешен в третия етап на НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани