13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Във всеки мач играем за победа

Йовица Арсич: Във всеки мач играем за победа

Положителното е, че имаме дълга ротация, заяви треньорът на Балкан

Планът беше да победим и ние го направихме. Другият план бе всички да получат достатъчно игрово време, защото трябва да са във форма, особено играчите, които не са на много високо ниво. Ако състезателите не са на високо ниво, работата не върви както трябва. Плакахме много дълго време, че сме само със 7 състезатели, а сега като сме със 17 пак е същото, защото ще ни трябва повече време и тренировки. Важното е, че спечелихме“, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха над Спартак Плевен с 80:70 в мач от 20 кръг в НБЛ.

От всеки мач трябва да се извлече по нещо, което не върви, за да го коригираш за следващия. Преди седмица играхме с Черноморец, който познаваме много добре. В тази фаза на шампионата е много трудно отборите да се изненадат. Не очаквам да има някакви специални изненади от страна на бургазлии на четвъртфиналите за Купата на България, тъй като всичко може да се случи в един мач. Всички имат високи очаквания, но няма да е лесно. Надявам се да сме в оптимален състав и да сме здрави“, добави наставникът на ботевградчани, които имат баланс от 13-5.

Крис Минков не се намира в много добра форма. Хубавото е, че вече може да тича. Той имаше проблем с палеца, а след това и с прасеца. Беше доста време извън игра, все още не е в оптимална форма, но ще се оправи. Въпрос на момент. Положителното е, че имаме дълга ротация, много дълго чакахме това нещо. Съжалявам, че не пуснах Мариян Хубанов, но така се развиха нещата в тази среща. Той тренира добре и заслужава да играе“, каза още Йовица Арсич.

Във всеки мач играем за победа. Не намирам много голям ефект дали ще изпреварим Левски Лукойл за второто място в крайното класиране на редовния сезон, ако няма фенове. Ако пуснат отново публиката, нашите привърженици ще отидат в София. Не сме натоварени с това да завършим на определено място в подреждането. Най-важното е отборът да е здрав“, завърши сръбският специалист.

Балкан остава безгрешен в третия етап на НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани