23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Гавалюгов получи пълна стипендия от академия към НБА (видео)

Александър Гавалюгов получи пълна стипендия от академия към НБА (видео)

Юношеският ни национал ще продължи развитието си в Австралия

Александър Гавалюгов ще започне нов етап от развитието си. Юношеският ни национал ще продължи пътя си в NBA Global Academy, обявиха от досегашният му тим Балкан.

Това лято Александър Гавалюгов бе част от тренировъчен лагер в Австралия, организиран от НБА. След приключването му на българина е предложена пълна стипендия. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BC Balkan 🏀 (@balkanbotevgrad)

NBA Global Academy е един от елитните баскетболни тренировъчни центрове, разположени в Канбера. Академията е в партньорство с Basketball Australia’s Centre of Excellence в Австралия и служи като център на НБА за най-добрите потенциални момчета и момичета извън САЩ, които тренират под наблюдението на наети от лигата треньори.

Александър Гавалюгов остави силни впечатления с играта си във финалите на младежката Евролига, които се проведоха през май в Литва. В Каунас той достигна до финала, заедно със Сборния отбор на „Next Generation“, с който спечели сребро.

През годините Александър Гавалюгов има 8 титли и 4 Купи с подрастващите формации на Балкан, както и 2 трофея в НБЛ с мъжкия състав и Купа на ББЛ с втория тим на „зелените“. През миналото лято на европейското за кадети до 16 г. в София намери място в Идеалния отбор и стана Най-добър реализатор.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани