19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича измъкна успеха в Ямбол след здрава битка (видео)

Черно море Тича измъкна успеха в Ямбол след здрава битка (видео)

Варненци прекъснаха серия от седем поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича спря серия от седем поредни загуби в НБЛ. Отборът на Кирил Болшаков надделя над Ямбол с 90:88 в последния мач от 12 кръг в родния елит, който се проведе в зала „Диана“. Варненци са с баланс от 4-7 и се намират на осмо място в класирането, докато ямболии са девети с 3 успеха и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Тач Ънру отбеляза 24 точки за Черно море Тича. Аверил Угба оформи дабъл-дабъл – 21 и 12 борби. Мартин Коцев добави 15 точки. Лъчезар Тошков вкара 11.

В групата на Ямбол за срещата не бе Павел Маринов. В негово отсъствие Иван Лилов бе най-добър с 20 точки и 6 асистенции. Уил Таварес се отчете с 19. Доминик Кристиано финишира с 14 точки. Трей Сампсън завърши с 13. Декуан Морис остана с 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: Варненци започнаха по-добре и чрез Иван Спиров, Аверил Угба, Костадин Лазаров и Михаил Молдов поведоха с 13:6. Домакините отвърнаха чрез Иван Лилов, Доминик Кристиано и Декуан Морис, за да обърнат до 27:21 в края на първата част. През втория период „моряците“ не се отказаха и стигнаха до обрат след успешни акции на Лъчезар Тошков, Мартин Коцев и Тач Ънру за 38:37. Ямбол не остави нещата така и отново излезе напред, фиксирайки 52:45 в своя полза след 20 минути, след като Стилиян Иванов, Уил Таварес и Иван Лилов намериха верните решения.

След паузата сценарият се повтори, като първо Ямбол водеше с 9 точки, а след това гостите отново обърнаха за 65:64 след кош на Лъчезар Тошков. Трей Сампсън бе точен за 66:65 за „жълто-сините“ в края на третата четвърт. В последните 10 минути Черно море Тича дръпна с 9 точки, след като Тач Ънру и Аверил Угба бяха безпогрешни, но и това не спря Ямбол, който стигна до равенство за 88:88 0.6 секунди преди сирената с помощта на Уил Таварес и Трей Сампсън. 0.3 секунди преди края Аверил Угба овладя борбата след пропуск на Тач Ънру и оформи крайното 90:88 в полза на варненци.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващият кръг Черно море Тича ще почива, докато на 30 декември Ямбол ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани