12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориПромяна в програмата на "лъвовете" за предквалификациите за европейското през 2025 г.

Промяна в програмата на „лъвовете“ за предквалификациите за европейското през 2025 г.

Нашите ще имат две домакинства през август

С два домакински мача в Самоков ще започне участието си в предквалификациите за Евробаскет 2025 мъжкият национален отбор на България. Днес в Мюнхен бе изтеглен жребият за пресявките, като тимът ни се падна в поток с единия от домакините на шампионата – Кипър, Португалия и Румъния.

Именно с двубой срещу Кипър ще започне квалификационният цикъл за България. Двата тима трябваше да играят на Острова на Афродита на 25 август, но поради заетост на залите на домакините, двете федерации размениха домакинствата си. Така през август „лъвовете“ ще имат два мача в Самоков – на 25-ти с Кипър и на 28-ми с Румъния.

България започва в предквалификациите за европейското с гостуване на Кипър

В ноемврийския прозорец българите ще играят като гости – на 10-ти в Португалия и на 13-ти в Кипър.

Този етап от квалификациите ще приключи през февруари 2023 г. На 23 февруари тимът ни ще гостува на Румъния, а на 26-ти ще посрещне Португалия.

България срещу Румъния и Кипър в предквалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

Планът за подготовка за Евробаскет 2022 в Грузия на селекционера Росен Барчовски включва подготвителен лагер от 1 до 10 август в Панагюрище. Тимът ни ще участва на международен турнир в Пардубице (Чехия) заедно с домакина (12 август) и Хърватия (13 август).

След това подготовката ще продължи от 17 до 30 август в Самоков, където ще се играят и двата мача от квалификациите за Евробаскет 2025.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани