12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Извадихме много добър процент от далечно разстояние

Йордан Янков: Извадихме много добър процент от далечно разстояние

Наблягаме на стрелбата, отделяме все повече и повече време, заяви треньорът на Академик

Определено извадихме много добър процент при стрелбата от далечно разстояние. Това до голяма степен ни помогна в ситуациите, в които Черно море Тича се доближаваше до нас в резултата. Успяхме да вдигнем отново разликата. Васил Бачев и Николай Николов вкараха много трудни тройки. Аз и преди мача казах, че Черно море Тича не е за подценяване. Въпреки, че този отбор играе с по-млади състезатели, треньорското ръководство се справя много добре с това да мотивира самите играчи да дават всичко от себе си„, заяви пред Max Sport треньорът на Академик Йордан Янков след успеха над варненци с 91:79 в мач от НБЛ.

Желанието ще е изключително важно на базата на това, че ние също развиваме млади баскетболисти, както и заради това, че имахме контузени играчи, които не бяха на разположение. Ще трябва период, в който те да се адаптират към отбора. Робертс Фрейманис е опитен, но ще му трябва време и на него“, каза още наставникът на пловдивчани, които победиха за трети път в родния елит през този сезон.

Конкуренцията за едно място винаги е важна във всеки един отбор. Чрез нея се напредва във всяко едно нещо, аз очаквам повече от Николай Титков и Адриян Секулов, въпреки че включването на втория бе много добро в тази среща. Очаквам от тях да играят като малко по-опитни състезатели, да организират отбора и да не правят толкова много грешки. Смятам, че това става лека-полека„, добави Йордан Янков.

Наблягаме на стрелбата, отделяме все повече и повече време. В началото на сезона обръщахме повече внимание на тактика, защото аз съм треньор, който изисква тактически в защита и в нападение. Съответно трябва повече време. Говоря с момчетата, имаме часове, в които могат да идват да стрелят след тренировка. Някои от тях се вслушват в моите съвети да стрелят индивидуално, което е ключът към по-високия процент„, допълни специалистът.

Мачът срещу Ямбол ще бъде изключително труден. Аз не си спомням кога за последно нашият отбор си е тръгвал с победа от Ямбол. Трябва да сме пределно мотивирани и да следваме плана за игра, така че трябва да отидем там и да се възползваме от недостатъците им“, завърши Йордан Янков.

Академик пребори Черно море Тича

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани