9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков няма спиране в Гърция, Олимпиакос също

Везенков няма спиране в Гърция, Олимпиакос също

Крилото вкара 22 точки срещу Лариса

Александър Везенков и Олимпиакос достигнаха до 14-тa поредна победа в Гърция. Българинът и тимът му поставиха на колене Лариса с 93:84 у дома в мач от 22 кръг на шампионата в южната ни съседка.

206-сантиметровото крило се превърна в най-полезния играч на Олимпиакос в срещата. Александър Везенков се отчете с 22 точки, след като бе 6/9 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, 26-годишният баскетболист допълни сметката си със 7 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка и чадър. Всичко това той стори за 28 минути на паркета като титуляр.

За Лариса Джейлън Хъдсън вкара 24 точки плюс 8 борби. Марин Марич остана с 21 и 8 борби.

Силната трета четвърт се оказа ключова за Олимпиакос. В този период домакините направиха аванса си 21 точки, водени от Александър Везенков, Томас Уолкъп, Хасан Мартин и Янулис Ларенцакис, с което дръпнаха със 73:52 и това се оказа достатъчно.

Олимпиакос е лидер в класирането на гръцкия шампионат с баланс от 20-1. На 11 май Александър Везенков и колегите му ще излязат срещу Аполон Патра. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЛАРИСА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани