6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБААлександър Везенков се завърна в игра с 11 точки срещу Ню Орлиънс...

Александър Везенков се завърна в игра с 11 точки срещу Ню Орлиънс (видео)

Крилото се превърна в един от реализаторите за Кингс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се представи силно при завръщането си в игра за Сакраменто в НБА. Крилото се включи от пейката при загубата на „кралете“ от Ню Орлиънс със 100:133 у дома в мач от редовния сезон в лигата. Отборът на Майк Браун е с баланс от 21-14 и се намира на пето място в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът реализира 11 точки за Кингс, след като бе 5/9 при стрелбата си от игра, включително 1/5 от тройката. Освен това, 206-сантиметровият баскетболист остави на сметката си още 2 борби за 21 минути на терена.

От неговите колеги Домантас Сабонис и Кевин Хюртер регистрираха по 17 точки, като първият добави още 10 борби и 6 асистенции. Харисън Барнс и Кеслър Едуардс вкараха по 10.

Си Джей Маккалъм бе най-резултатен за Ню Орлиънс с 30 точки и 7 борби. С по 15 се разписаха Брандън Инграм и Йонас Валанчиунас, като вторият грабна и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Пеликанс имаха аванс от 12 точки след една четвърт, като успяха да го увеличат след серия от 12-2 във втората, за да стигнат до 72:47 на голямата почивка. След паузата Кингс не намериха начин да спрат съперника, който достигна до преднина от 40 точки в третата част след серия от 27-12. До финалната сирена гостите не изпуснаха контрола, достигайки до четвърти пореден успех над Сакраменто този сезон.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В сряда (10 януари) от 2.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще играят срещу Детройт.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани