13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков - основна заплаха за Цървена Звезда, но остана единствена (видео)

Александър Везенков – основна заплаха за Цървена Звезда, но остана единствена (видео)

Българинът вкара 20 точки, но и това не стигна на Олимпиакос в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се върна в игра, но дори и неговите силни изяви не бяха достатъчни на Олимпиакос, който допусна осмо поражение в Евролигата през този сезон. Българинът се представи на високо ниво, като измъчи Цървена Звезда, но и това не стигна след 72:76 в Двореца на мира и дружбата в Пирея. Това бе първа домакинска загуба за „червено-белите“ в турнира на богатите през 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило бе най-добър за Олимпиакос, като отбеляза 20 точки плюс 8 борби и 2 откраднати топки за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 3/6 от средно разстояние, 4/7 за три точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас вкара 18.

Огнен Добрич бе най-добър за Цървена Звезда с 14 точки. Никола Калинич се разписа с 12 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 8 точки след 57:65, домакините направиха серия от 8-1, дело на Янулис Ларенцакис и Александър Везенков, за да намалят до 1 точка. Арън Уайт и Лука Митрович отвърнаха с 4 поредни точки за гостите, а Огнен Добрич подпечата победата им. 

И ОЩЕ: Гръцкият гранд, който в този двубой бе без Шакил МакКисик, Костас Папаниколау и Йоргос Принтезис, има в актива си и 12 победи, което го поставя на пето място в класирането. Тимът от Белград пък е с баланс от 8-12 и е 14-ти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 февруари Олимпиакос и Александър Везенков ще гостуват на Реал Мадрид, а ден по-рано Цървена Звезда ще има мач срещу Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани