7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков начело на Идеалния отбор на сезона в Гърция

Александър Везенков начело на Идеалния отбор на сезона в Гърция

26-годишният българин е събрал най-много гласове сред играчите на своята позиция

След като стана MVP на 2021/2022 в гръцкия шампионат, Александър Везенков поведе колоната и на Идеалния отбор. 206-сантиметровото крило намери място сред петимата най-полезни играчи в първенството на южната ни съседка за последната година, в което стана шампион с Олимпиакос.

Компания на Александър Везенков в Идеалния отбор на сезона в гръцкия елит правят Стефан Муди (Лариса), Костас Слукас (Олимпиакос), Димитрис Аграванис (Прометеас Патра) и Йоргос Папаянис (Панатинайкос).

26-годишният българин е събрал 32.9% от гласовете сред играчите на своята позиция в анкетата, проведена сред треньорите и капитаните в първенството на Гърция. Освен това, Александър Везенков има 45.1% от вота на спорните журналисти и 25.7% от този на феновете.

През 2021/2022 Александър Везенков изиграва общо 29 мача за Олимпиакос в гръцкия шампионат и записва средно по 15.5 точки, 7 борби и 1.9 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани