17.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова и Сепси не пожалиха пореден съперник в Еврокъп (видео)

Борислава Христова и Сепси не пожалиха пореден съперник в Еврокъп (видео)

Българката близо до дабъл-дабъл срещу Бурса

Борислава Христова и Сепси регистрираха трети пореден успех в турнира Еврокъп за жени. Българката и отборът й се наложиха над турския Бурса с 89:72 като гости в мач от група Е на турнира.

Бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт се представи силно за Сепси и наниза 21 точки, като бе 7/9 при стрелбата си от средно разстояние, 2/4 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си варненката остави още 7 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки за 32 минути в игра.

От нейните съотборнички Бритни Джоунс бе най-добра с 23 точки и 7 асистенции. По 14 добавиха Кадия Кейв и Бети Мунунга, като последната грабна и 12 борби за дабъл-дабъл.

Ема Кенън бе най-резутатна за Бурса с 23 точки и 8 борби. С по 15 останаха Мериам Гултекин и Джазмин Дейвис. 

Борислава Христова и компания започнаха силно и на бърза ръка си гарантираха двуцифрен аванс за 29:14 след 10 минути. До финалната сирена румънският тим не изпусна лидерството и фиксира крайното 89:72 за още един успех в турнира.

Сепси е без поражение и е лидер в своята група. На 16 ноември Борислава Христова и тимът й ще се изправят срещу Елицур Холон. 

СТАТИСТИКА ОТ БУРСА – СЕПСИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани