10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВърхът в Шампионската лига е испански (видео)

Върхът в Шампионската лига е испански (видео)

Бургос спечели златото в първата си година в Европа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на MVP в НБА Янис Адетокунбо Шампионската лига се сдоби с нов господар, макар че трябваше да почака малко повече от предвиденото заради пандемията от коронавирус. В Атина Бургос се наложи над АЕК с 85:74 във финала на турнира, който международната централа организира от четири години насам.

И ОЩЕ: Момчетата на Хуан Пенароя се изкачиха до върха в Шампионската лига при дебютното си участие в европейски клубен турнир. Освен това, триумфът на Бургос е повече от значим, тъй като тимът стартира в квалификациите на ШЛ през 2019 г. За да си проправи път до редовния сезон, участникът в ACB лигата отстрани Киев. След това украинците се озоваха в групата на Левски Лукойл във ФИБА Къп.

НАЙ-ДОБРИ: Американецът с грузински паспорт Тад МакФадън завърши с 18 точки, 6 борби и 5 асистенции за Бургос, като заслужи и приза за MVP. Омар Кук добави 15. Микел Салво реализира 12 точки. Алекс Ренфро и Витор Бените се разписаха с по 11 точки.

Тайрис Райс бе най-резултатен за АЕК със 17 точки. Кейт Лангфорд остана с 11.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Испанците нанесоха своя удар през втория период, след като направиха серия от 18-2, започната от Омар Кук, което ги изведе до 49:36. До финалната сирена опитите за обрат на Тайрис Райс и компания удариха на камък, а Бургос се превърна във втория тим от страната си, прибрал златото в турнира. В първото издание на Шампионската лига през 2017 г. първенец бе Тенерифе.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Третото място в ШЛ през 2019/2020 остана за Дижон, справил се с Мурсия със 70:65 в мача за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ БУРГОС – АЕК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани