20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаНикола Калинич избра Барселона (видео)

Никола Калинич избра Барселона (видео)

Сърбинът с договор за два сезона при каталунците

Барселона продължава ударната си селекция. Каталунците превърнаха Никола Калинич в своето четвърто ново попълнение, като договорът му ще бъде за две години. Това обявиха от клуба в социалните мрежи.

30-годишният баскетболист стартира професионалната си кариера през 2009 г. със Спартак Суботица в родината си, а след това преминава през Нови Сад, Войводина, Раднички и Цървена Звезда. От 2015 до 2020 г. е част от Фенербахче, с който става носител на трофея в Евролигата преди пет години. Тогава става и Реализатор №1 на финалa в турнира на богатите.

Във визитката си Никола Калинич има 3 титли, 3 Купи и Суперкупи с „фенерите“ в южната ни съседка. Двукратен носител на златото в Адриатическата лига, като има още 2 титли и 2 Купи на страната си. В последните два сезона защитава цветовете на Валенсия и Цървена Звезда.

През 2021/2022 Никола Калинич записва средно по 11.3 точки, 3.4 борби и 3.3 асистенции в общо 23 мача на „звездашите“ в Адриатическата лига, както и средни показатели от 12.6 борби, 3.9 борби и 3.4 асистенции в 32 двубоя в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани