18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков за Олимпиакос: Трудно се разделихме, но всички го приеха

Александър Везенков за Олимпиакос: Трудно се разделихме, но всички го приеха

Йоргос Барцокас разбра, че НБА е важна стъпка в професионалния ми път, казва още крилото

По време на днешната пресконференция в София относно преминаването си в Сакраменто в НБА Александър Везенков засегна и темата за предишния си тим Олимпиакос. Крилото разкри и какво му е казал Йоргос Барцокас на раздяла. 

Трудно се разделихме с Олимпиакос, но всички го приеха, защото ставам част не от нещо по-добро, а по-скоро от нещо по-голямо. Една част от мен искаше да остане. Не мога да кажа, че съм избрал №7 заради феновете на Олимпиакос или заради Василис Спанулис, но номерът ми харесва. Играл съм и преди с него в националните отбори“, признава Александър Везенков. 

Когато отидох в Барселона не бях готов за Евролигата, нямах самочувствието, нямах базата, която изградих. Сега е различно, имам повече мачове на високо ниво имам сега, два пъти стигнахме до Финалната четворка. Да, в НБА е трудно и атлетизмът е на високо ниво, но и Евролигата не е за подценяване – от 5 октомври започваш да броиш победите, а в НБА не е така“, смята Спортист №1 на България за 2022 г. 

С Йоргос Барцокас също си говорихме, беше сигурен, че ще успея. Той ми се довери, а аз трябваше да му покажа, че това е правилното решение. Той разбра, че НБА е важна стъпка в професионалния ми път“, разкрива 27-годишният баскетболист. 

„Може да съм зарадвал три държави, но разочаровах цяла „червена“ Гърция. Роден съм в Кипър, а за България и Гърция и Кипър се радвам, когато виждам знамената им. Не познавам много хора с три паспорта, но аз ги имам и трите. Когато феновете на Олимпиакос ме изпращаха, не видях злоба. Беше много трудно решение и бих поплакал, но това не са трудните решения в живота, ако кажа моето решение на човек, който всеки ден се бори за семейството си, това ще бъде смешно за него“,  добави Александър Везенков. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани