13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков в спор с още шестима за приза МVP в Евролигата...

Александър Везенков в спор с още шестима за приза МVP в Евролигата (видео)

Конкуренцията е жестока, но крилото не отстъпва на най-големите в играта на Стария континент

Александър Везенков е сред претендентите за званието MVP на сезона в Евролигата. И това въобще не е новина, тъй като представянето на българина в турнира на богатите е повече от впечатляващо.

206-сантиметровият баскетболист на Олимпиакос е лидер по коефициент, като има средно по 23.5 в срещите на своя тим в надпреварата през 2022/2023. Освен това, националът е втори при реализаторите – с по 18.4 точки на среща (б.а. – още един приз, за който се бори), както и лидер по борби – с по 7.4 овладени под двата ринга топки в общо 23 мача.

Спортист №1 на България за 2022 г. има още по 1.8 асистенции, 1 открадната топка и 0.3 чадъра за „червено-белите“ в Евролигата, където те са еднолични лидери към момента с баланс от 17-7.

Александър Везенков ще си оспорва наградата за MVP на сезона в Евролигата с шестима играчи, като те никак не са случайни. Сред тях са носителят на приза „Алфонсо Форд“ за Реализатор №1 в турнира през 2018/2019 Майк Джеймс, носителят на трофеите във ФИБА Къп и Еврокъп Матиас Лесор, 2-кратният носител на званието Най-полезен играч в надпреварата и шампион Василие Мицич, новобранецът Джонатан Мотли, който прави фурор с екипа на Фенербахче, 3-кратният носител на трофея в Евролигата и съотборник на Везенков в Олимпиакос Костас Слукас и 2-кратният носител на наградата Най-добър защитник Еди Таварес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани