10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 20 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 20 кръг в НБЛ

Пет домакински победи белязаха последната седмица в родния елит

20 кръг в НБЛ донесе радост на домакинските отбори във всичките пет двубоя. Това сe случи, след като Рилски спортист се справи с Левски с 82:78, Берое не се даде на Академик Пловдив след 95:87, Балкан надви Спартак Плевен със 75:71, Ямбол спечели срещу Черно море Тича след 91:73, а Шумен изненада Черноморец с 88:85.

Ето кои играчи намериха места в Идеалната петица на BBALL.BG:

1. Брендън Браун (Рилски спортист) – КПД 34

Брендън Браун изнесе най-силния си мач в НБЛ този сезон в дербито срещу Левски. Американецът обнови личния си рекорд по резултатност в шампионата, като за трети път премина границата от 20 точки в един двубой. В последния месец гардът неизменно е сред реализиторите за Рилецо и този път не бе изключение. При стрелбата си бившият играч на швейцарския Бонкур бе 3/4 от средно разстояние, 5/6 за три точки и 8/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 29 точки, 3 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки, 25 минути;

2. Амад Рори (Балкан) – КПД 23

Американецът се отлаща по най-добрия начин за доверието от страна на Балкан. И срещу Спартак Плевен Амад Рори бе движещата сила на „зелените“, като за четвърти път този месец реализира 20 и повече точки в една среща в родния елит. 184-сантиметровият баскетболист бе 2/6 за две точки, 3/5 зад дъгата и 10/11 от фаул линията. Освен това, гардът достигна до най-доброто си постижение по асистенции за втори път.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 5 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 34 минути;

3. Александър Милов (Шумен) – КПД 31

Крилото се превърна в двигателя на новака в НБЛ през 2021/2022. Александър Милов е сред най-постоянните играчи в шампионата в последните месеци, а усилията му донесоха на Шумен успех над Черноморец. Бившият младежки национал отбеляза 30 и повече точки за втори път през сезона, като остана на крачка от личния си рекорд. При стрелбата си бившият състезател на Академик София и Черно море Тича бе 6/8 от средно разстояние, 4/7 зад дъгата и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 30 точки, 4 борби, 2 асистенции, 1 чадър, 38 минути;

4. Седариан Рейнс (Берое) – КПД 24

В последно време Седариан Рейнс се намира в силна форма, а представянето му срещу Академик Пловдив затвърди тези впечатления. 205-сантиметровият баскетболист свърши много работа за Берое в срещата, като създаде доста проблеми на защитата на съперника. Бившият състезател на естонския Калев оформи своя четвърти дабъл-дабъл в лигата през 2021/2022. При стрелбата си Седариан Рейнс бе 6/11 за две точки и 5/6 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 17 точки, 11 борби, 2 асистенции, 1 открадната топки, 28 минути;

5. Алонзо Кембъл (Ямбол) – КПД 21

Новото попълнение на Ямбол започва да се вписва все по-добре в ротацията на Тони Дечев. Алонзо Кембъл се представи на ниво и при победата над Черно море Тича, като за втори пореден път постави името си сред реализаторите за ямболии. 212-сантиметровият център имаше нужда от по-малко от едно полувреме в игра, за да попадне сред най-добрите. Бившият възпитаник на Алкърн Стейт бе 6/8 от средно разстояние и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 5 борби, 1 открадната топка, 1 чадър, 17 минути;

Снимки: LAP.BG, НБЛ и Balkan-basket.com

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани