9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАкадемик финишира първи в групата си в Балканската лига (видео)

Академик финишира първи в групата си в Балканската лига (видео)

Добавка 0.5 секунди преди сирената на Йере Вучица остави победата в Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив си осигури първото място в група Е на Delasport Балканска лига. В своята зала “Сила” тимът на Йордан Янков спечели българското дерби с Берое с драматичното 89:88 в двубой от 6 кръг в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Йере Вучица остави на сметката на Академик Пловдив 18 точки и 7 борби. Обрад Томич добави 17 и 7 борби. Джахий Карсън отбеляза 11 точки плюс 11 асистенции. Томислав Минков приключи с 10. В игра се завърна Николай Николов.  

Дерик Джийн бе най-резултатен за Берое с 15 точки. По 14 вкараха Кейлъб Бишъп, Симеон Илиев и Джеймс Гавин. Павел Маринов и Брейди Роуз останаха съответно с по 13 и 10 точки, като първият овладя и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: 6 минути преди края Павел Маринов изведе Берое напред с кош за 83:76, но пловдивчани отговориха чрез Обрад Томич и Николай Титков, за да намалят до 80:83. Старозагорци увеличиха аванса си до 88:83 чрез Павел Маринов и Кейлъб Бишъп. В оставащите 3.52 мин. селекцията на Любо Минчев така и не успя да отбележи повече, а Академик се възползва от това чрез Мартин Сотиров и Йере Вучица, който с ключова добавка след пропуск на Васил Бачев, реши всичко 0.5 секунди преди сирената.

И ОЩЕ: Това бе последният мач от тази фаза за Академик Пловдив, който е едноличен лидер в групата с баланс от 8-2. Старозагорци пък са втори с 5 успеха и 4 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За Берое предстои гостуване на Куманово на 3 февруари.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БЕРОЕ

Пълен запис на двубоя можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани