Йордан Янков: Много съм доволен от всички, никой не подцени мача

Първото ни място в редовния сезон е успех, с който градът ни може да се гордее, смята треньорът на Академик

748

И за двата отбора мачът бе без значение от гледна точка на класирането напред в турнира, но и двата тима се хвърлиха здраво. Пуснах и младите момчета, но като цяло разчитахме на основния състав, защото смятам, че Балканската лига заслужава уважение и трябва да се правят равностойни срещи. Втора поредна победа за два дни с точка разлика. Това ме радва, но можеше и да има две загуби за нас. Нереален цикъл за нас, но всички се сбориха и дадоха всичко от себе си. Много съм доволен от всички, никой не подцени мача. Смятам, че първото ни място в редовния сезон е успех, с който градът ни може да се гордее. Правим доста непредизвикани грешки, но в последния месец нямаме време да тренираме. А за младите момчета това е много важно„, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след драматичната победа над Берое с 89:88.

Ники Николов вече е добре, на Робърт Георгиев състоянието му продължава да бъде неясно, Адриян Секулов чака нов преглед за коляното. Джахий Карсън с всеки един мач израства и се сработва с новите си съотборници. Ще почиваме три дни, след което започваме да се готвим за Балкан на 10 февруари„, завърши наставникът на пловдивчани, които финишираха първи в своята група Е на Delasport Балканска лига.

Академик финишира първи в групата си в Балканската лига (видео)

 

Ето и какво сподели за срещата един от виновниците за успеха на Академик Пловдив Йере Вучица, който вкара победния кош:

Трябваше да гоним съперника в края, но желанието ни се отплати. Събраха ни се доста мачове. Чувствам се отлично в Пловдив, треньорите ни готвят за всяка среща при този натоварен график. Атмосферата в съблекалнята е невероятна. Нивото в България е определено по-добро от това в Исландия, в което играх преди да дойда тук.

Предишна статияБорислава Христова: Еврокъп ми помогна, дано успея да го предам и на националния отбор
Следваща статияЛюбо Минчев: Генерално съм доволен, но не и от последните минути
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."