14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияАкадемик се справи с Ямбол (видео)

Академик се справи с Ямбол (видео)

4-ти успех за пловдивчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спечели за четвърти път в НБЛ през този сезон. На свой терен отборът на Йордан Янков се справи с Ямбол със 79:71 в първия мач от 14 кръг в родния елит. Пловдивчани имат в актива си и 9 поражения, докато ямболии са с баланс от 4-9.

НАЙ-ДОБРИ: Тайлър Криймър се отчете с 19 точки и 6 борби за Академик Пловдив. Васил Бачев добави 14. Тони Гуджино завърши с 13 точки и 7 борби. Кръстан Кръстанов остави срещу името си 11, 8 борби и 5 асистенции.

Иван Лилов бе най-резултатен за Ямбол с 15 точки. С по 13 останаха Уил Таварес и Трей Сампсън, като овладяха съответно по 6 и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути, пловдивчани взеха двуцифрен аванс през втория период, който спечелиха с 23:13, за да поведат с 35:25. След паузата Академик не намали оборотите и дори направи преднината си 23 точки, воден от Тайлър Криймър, Васил Бачев и Кръстан Кръстанов. През последната четвърт ямболии не се отказаха и сведоха пасива си до 7 точки с успешни акции на Иван Лилов, Уил Таварес и Трей Сампсън, но в края домакините издържаха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 януари Академик Пловдив ще приеме Черно море Тича, а Ямбол почива в следващия кръг.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани