7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАкадемик Пловдив даде едно рамо на Берое в Балканската лига (видео)

Академик Пловдив даде едно рамо на Берое в Балканската лига (видео)

Тимът на Йордан Янков не се затрудни с Ибър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив спечели за седми път в Delasport Балканска лига през този сезон. Селекцията на Йордан Янков се справи с Ибър със 72:59 в отложен мач от 2 кръг в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич бе много полезен за Академик Пловдив и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 13 борби. Робърт Георгиев добави 14. До двойните показатели стигна и Тони Гуджино – 13 точки и 13 борби. Новото попълнение Джахи Карсън игра 28 минути и се разписа с 9 и 5 асистенции.

Неманя Симович бе най-резултатен за Ибър с 19 точки и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините показаха по-точен мерник в стрелбата от игра – 46% срещу 26% за съперника. Освен това, пловдивчани приключиха с повече асистенции – 20 срещу 14 за гостите.

И ОЩЕ: Тимът от Града под тепетата има в актива си и 2 загуби в своята група Е, като заема първа позиция в класирането. Успехът на пловдивчани днес бе от полза и на Берое, който вече няма как да бъде изместен от едно от първите четири места и има в актива си 5 успеха и 3 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата български отбора ще се изправят един срещу друг на 28 януари в зала “Сила”.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ИБЪР

Пълен запис на двубоя можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани