7.1 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Австралия дочака своя първи медал от Олимпиада след лекция на Пати Милс

Австралия дочака своя първи медал от Олимпиада след лекция на Пати Милс

Бумърс строшиха каръка и записаха най-доброто си класиране на Игрите при мъжете

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Aвстралия дочака първи медал от Олимпийски игри при мъжете в историята си. Момчетата на Брайън Гурджиян се справиха с европейския шампион Словения със 107:93 в мача за бронзовите отличия в Токио. За първи път тази среща се проведе след двубоя за златото.

И ОЩЕ: Това е най-доброто класиране на Бумърс на Олимпийски игри. Досега те финишират четвърти в Сеул през 1988 г., в Атланта през 1996 г., в Сидни през 2000 г. и в Рио де Жанейро през 2016 г. Словенците пък записаха позиция в Топ 4 в света при първото си участие на най-големия спортен форум. 

НАЙ-ДОБРИ: Пати Милс отвя конкуренцията днес и навъртя 42 точки за Австралия. Гардът бе 15/31 при стрелбата си от игра и 8/10 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той направи и 9 асистенции за 38 минути на терена.

От неговите колеги Джо Ингълс вкара 16 плюс 9 борби. Джок Лендейл добави 14 точки. Данте Екзъм и Матис Тайбъл се разписаха съответно с по 12 и 11 точки.

Лука Дончич бе най-добър за Словения с 22 точки, 8 борби и 7 асистенции. Клемен Препелич финишира с 18 и 7 борби. Майк Тоуби и Яка Блажич останаха съответно с по 13 и 12 точки.

КЛЮЧЪТ: На два пъти Австралия дърпаше с 8 точки през първото полувреме, а Пати Милс съсипа съперника с 26 точки, за да изведе тима си до 53:45. След паузата неудържимият Пати Милс и Джо Ингълс направиха аванса на Бумърс 12 точки след 64:52. Словения все пак не се отказа и намали до 62:68 чрез Влатко Чанчар и Клемен Препелич, но австралийците си върнаха двуцифрения аванс чрез Пати Милс и Джо Ингълс за 78:67 след 30 минути. През последната четвърт словенците отново включиха на по-висока скорост и сведоха изоставането си до 3 точки след няколко успешни акции на Клемен Препелич и Лука Дончич. Австралия обаче приключи всичко чрез Пати Милс, Данте Екзъм и Джо Ингълс, за да оформи крайното 107:93. 

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – АВСТРАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани