19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Деймиън Лилард: Кевин Дюрант показа на всички, че е изключителен

Деймиън Лилард: Кевин Дюрант показа на всички, че е изключителен

Хората подценяват работата, която трябваше да свършим, смята гардът на САЩ

Деймиън Лилард разказа за трудностите, през които САЩ са преминали, за да станат олимпийски шампиони в Токио. Американците биха Франция с 87:82 във финала на турнира, за да завоюват четвърто поредно злато от Игрите.

Сега преобладаващото чувство е радостта, но има и облекчение. Облекчение от всички тези очаквания, които винаги са свързани със САЩ, заради всичките ни поражения в началото. Но успяхме, постигнахме целта си. Беше трудно да не забележа Кевин Дюрант на този турнир. За пореден път той показа на всички, че е изключителен играч, особено в последните мачове„, заяви Деймиън Лилард.

Мисля, че хората подценяват работата, която трябваше да свършим, за да разпределим роли в отбора. Хората мислят, че могат просто да вземат Дюрант, мен, Дреймънд Грийн, след това ще дойдем и ще победим всички. Но не става така. Бяхме противопоставени на отбори, които играят заедно в продължение на 10 години, разбирайки се перфектно. Трябваше да търсим взаимно разбирателство, да си подаваме топката точно на време. Не е толкова лесно“, допълва гардът, който спечели първи медал с националния отбор на САЩ.

САЩ прибраха златото от Олимпиадата за 16-ти път

Деймиън Лилард играл с травма на Олимпиадата

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани