16.4 C
София
неделя, август 14, 2022
Начало България Шест региона като поделения на федерацията сред приоритетите на Глушков

Шест региона като поделения на федерацията сред приоритетите на Глушков

Президентът на федерацията добави към целите си още женското направление, подрастващите и 3x3 баскетбола

Георги Глушков ще постави сред приоритетите си за следващия мандат начело на БФБ обособяването на шест региона в България като силни поделения на федерацията, със строго опредени административни и регионални финансови функции. Това стана ясно по време на днешното Общо събрание на централата.

Към целите си единственият българин, играл до този момент в НБА, добави още съставяне на регионални съвети от администратори на първенствата, назначаване на регионален треньор и администрация на съдии, като всеки от тези хора ще има ясни и конкретни отговорности за развитието на спорта в своя сектор на компетенция. Президентът на централата обяви, че ще се търси още по-активно засилването на интереса на общините, на медиите и на младите, които подкрепят и обичат баскетбола.

Георги Глушков добави, че ще бъде създадена специална комисия за 3х3 баскетбола, като акцентира върху организирането на държавно първенство при подрастващите в тази дисциплина с календар, различен от този при подрастващите 5х5. Ще бъде създадена и специална комисия за Минибаскет, която да събере изтъкнати специалисти и педагози.

Планира се организиране на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст от 14 до 16 години, отново на регионален принцип. Ще се наблегне на търсенето и обучението на млади съдии по регионите.

Георги Глушков отчете като основен фокус на следващия си мандат женското направление в българския баскетбол. Ще бъде изработена и приложена национална програма за развитие на таланти при дамите чрез работа със състезатели и треньори.

Бяха приети отчета за дейностите по изпълнението на 4-годишната програма за развитие на българския баскетбол от нейното приемане до 16 ноември 2021 г., отчета за дейността на Контролния съвет за периода от предишното отчетно събрание до 16 ноември; отчета за дейността на Контролния съвет за периода от предишното отчетно събрание и заверения от одитор годишен финансов отчет за 2020 г.

Георги Глушков остава президент на БФБ

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Няколко отбора от европейското се включиха в благотворителна мисия на Спешъл Олимпикс България

Играчите от няколко отбора от eвропейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия Б, в София участваха в благотворителна мисия за каузата на Спешъл...

Голдън Стейт срещу Лейкърс на старта на новия сезон в НБА

Голдън Стейт ще получи шампионските си пръстени в НБА след около два месеца. Според The Athletic, церемонията по награждаването на шампиона в лигата от...

Никола Йокич над всички при завръщането си в състава на Сърбия

Сърбия започна мачовете си от подготовката преди световните квалификации и Евробаскет 2022 с победа. Момчетата на Светислав Пешич се наложиха над Черна гора с...

Кош със сирената на Станислав Хинков донесе нова радост на кадетите на европейското (видео)

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети постигна втори пореден успех на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в София. В зала...

Последно коментирани