12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияШест региона като поделения на федерацията сред приоритетите на Глушков

Шест региона като поделения на федерацията сред приоритетите на Глушков

Президентът на федерацията добави към целите си още женското направление, подрастващите и 3x3 баскетбола

Георги Глушков ще постави сред приоритетите си за следващия мандат начело на БФБ обособяването на шест региона в България като силни поделения на федерацията, със строго опредени административни и регионални финансови функции. Това стана ясно по време на днешното Общо събрание на централата.

Към целите си единственият българин, играл до този момент в НБА, добави още съставяне на регионални съвети от администратори на първенствата, назначаване на регионален треньор и администрация на съдии, като всеки от тези хора ще има ясни и конкретни отговорности за развитието на спорта в своя сектор на компетенция. Президентът на централата обяви, че ще се търси още по-активно засилването на интереса на общините, на медиите и на младите, които подкрепят и обичат баскетбола.

Георги Глушков добави, че ще бъде създадена специална комисия за 3х3 баскетбола, като акцентира върху организирането на държавно първенство при подрастващите в тази дисциплина с календар, различен от този при подрастващите 5х5. Ще бъде създадена и специална комисия за Минибаскет, която да събере изтъкнати специалисти и педагози.

Планира се организиране на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст от 14 до 16 години, отново на регионален принцип. Ще се наблегне на търсенето и обучението на млади съдии по регионите.

Георги Глушков отчете като основен фокус на следващия си мандат женското направление в българския баскетбол. Ще бъде изработена и приложена национална програма за развитие на таланти при дамите чрез работа със състезатели и треньори.

Бяха приети отчета за дейностите по изпълнението на 4-годишната програма за развитие на българския баскетбол от нейното приемане до 16 ноември 2021 г., отчета за дейността на Контролния съвет за периода от предишното отчетно събрание до 16 ноември; отчета за дейността на Контролния съвет за периода от предишното отчетно събрание и заверения от одитор годишен финансов отчет за 2020 г.

Георги Глушков остава президент на БФБ

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани