9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков остава президент на БФБ

Георги Глушков остава президент на БФБ

Нов мандат за първия българин, играл в НБА, начело на федерацията

Георги Глушков ще остане на поста президент на Българската федерация по баскетбол. Това стана ясно по време на Общото събрание на централата, което се проведе днес.

139 делегата бяха регистрирани днес, като от тях 137 дадоха своя глас. Георги Глушков спечели изборите за президент в конкуренцията на Владимир Боянов с 96 на 40 гласа.

Утре (17 ноември) от 12.00 ч. преизбраният президент Георги Глушков ще се срещне с представители на медиите на пресконференция в Пресклуб „България“.

Георги Глушков е роден в Трявна през 1960 г. По време на активната си спортна кариера преминава през отборите на Ямбол, ЦСКА, Балкан и Академик Варна у нас, както и през италианските Казерта, Реджо Емилия и Сиена и испанския Баскония. Той е единственият досега българин, който играе в най-силното първенство в света – НБА, като част от Финикс Сънс през 1985/1986.

Дебютира за мъжкия национален отбор на България на 19-годишна възраст. С представителния ни тим участва на 4 европейски първенства – през 1979 г., през 1985 г., през 1989 г. и през 1991 г.

Президент на БФБ от 2011 г. насам. Носител на званието “Венец на победителя”.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани