16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългария8 поред за Рилски в НБЛ (видео)

8 поред за Рилски в НБЛ (видео)

Самоковци се справиха с Академик в Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за осми пореден път в НБЛ. Момчетата на Людмил Хаджисотиров се справиха със съпротивата на Академик Пловдив с 80:67 като гости в мач от 26 кръг в мъжкия ни елит. Носителят на Купа България 2022 е с баланс от 24-2 и е лидер, докато селекцията на Йордан Янков има 12 победи и 14 загуби и заема седмо място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун се разписа с 18 точки за Рилски спортист. Трей Портър добави 13 и 9 борби. Деян Карамфилов се включи от пейката с 12 точки. Павлин Иванов реализира 10.

Васил Бачев бе най-добър за Академик Пловдив с 26 точки, от които 6 тройки, плюс 7 борби. Дейшон Найт остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Двата състава бяха равностойни под двата ринга, като самоковци грабнаха 38 срещу 36 борби за Академик. Рилски обаче бе безпощаден в стрелбата от средно разстояние – 68% срещу 37% за пловдивчани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 април Рилски спортист ще приеме Черноморец, а ден по-рано Академик Пловдив ще гостува на Спартак Плевен. 

СТАСТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани