11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориЯсен е съставът на националките до 14 г. за турнира "Словения бол"

Ясен е съставът на националките до 14 г. за турнира „Словения бол“

Момичетата получиха подкрепата и на Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков

Ясен е съставът на националния отбор на България за момичета до 14 г. за силния турнир „Словения Бол“. Надпреварата ще се проведе в периода от 9 до 13 август в Словени Градец, като тимът ни е в група с Хърватия, Унгария и Израел.

Ето и кои баскетболистки ще участват в мачовете:

Катрина Бозова – Рилски спортист

Севдалина Иванова – Кларет Бенимаклет (Испания)

Габриела Коцева – Берое Стара Загора

Катрин Коева – Дунав Русе

Девора Тенева – Берое Стара Загора

Виктория Зелкова – Локомотив София

Валерия Стойчева – Берое Стара Загора

Деяна Станиславова – Локомотив София

Ясмина Иброшева – Пирин Гоце Делчев

Александра Атанасова – Берое Стара Загора

Фатме Кичукова – Пирин Гоце Делчев

Адриана Виденова – Локомотив София

Старши-треньор на отбора е Лилия Георгиева (Локомотив София), а неин помощник е Теодора Петрова (Рилски спортист). Момичетата проведоха едноседмичен лагер в Ботевград, като по време на него в треньорския щаб бяха още Магдалена Миланова (Дунав Русе) и Христиана Златкова (Светкавица). Двете водиха момичетата до 14 години на международния камп по програмата YDF на ФИБА, като идеята бе да се обмени опит между треньорите ни.

Водач на делегацията ни в Словения ще е мениджър развитие женски баскетбол в БФБ Албена Брънзова.

Виждам, че треньорите са креативни, мотивиращи. Изключителни професионалисти са. Виждам, че те са отворени да раборим заедно, да развиваме заедно женското направление в България и с ентусиазъм, с много енергия и креативност подкрепят нашата стратегия. Наблюдавам изключително израстване във времето, в което сме заедно и благодарение на това забелязвам израстването и на състезателките в сравнение с нивото през септември, когато за първи път ги събрахме. Вярвам, че те ще покажат най-доброто и да не забравяме, че израстването е процес, а и ние сме в началото му“, заяви Албена Брънзова за официалния сайт на БФБ.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков бе специален гост на една от тренировките на отбора в Ботевград, като отдели време да поговори с момичетата, да им предаде ценни съвети, да ги вдъхнови и мотивира. От своя страна пък му благодариха от сърце и му пожелаха още много успехи и в Сакраменто, като обещаха да го подкрепят във всеки един момент.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани