11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Горд съм с показаното от момчетата

Янко Янков: Горд съм с показаното от момчетата

Категорично ни надскочи Академик, смята наставникът на Шумен

„Горд съм с показаното от момчетата, определено 40 минути на паркета бяхме равностойни, на моменти и по-добри. Категорично ни надскочи Академик. Това се оказа пагубно за победата, защото говорехме за тези неща. Те до тази среща бяха на първо място по борби в лигата. Говорихме в дните на подготовката, но липси в състава се отразиха на нашата борба. Николай Георгиев ни липсваше. Само с двама типични, високи състезатели да издържим 40 минути… Беше доста тежко, но пак казвам – поздравявам момчетата„, коментира представянето на своя Шумен срещу пловдивчани треньорът Янко Янков.

В доста тежка серия откъм срещи сме, в събота ни предстои трета за 6 дни и се надявам да вдигнем отбора, да се възстановим колкото е възможно и физически, въпреки натоварената програма да отидем в Ямбол за победа. Ако играем по начина, по който играхме в този двубой, въпреки че сме гости, можем да измъкнем победата в Ямбол. Пак си имахме нашия спад във втората четвърт – 2-3 черни минути, серия от 15-0 за противника, което го върна в срещата и му даде по-добро самочувствие. Добра защита от наша страна, справихме се с водещите реализатори на Академик, но е класен отбор, с дълга ротация и не ни стигнаха силите в края„, смята наставникът на „жълто-зелените“.

5 поред за Академик в НБЛ (видео)

Ето и какво бе мнението за мача на крилото на Шумен Георги Кендеров, който вкара 16 точки плюс 8 борби:

Мисля, че скъсеният състав си каза накрая думата. Борихме се цял мач. Борихме се кой каквото има, но късият състав си каза думата и оттам проблемите – натрупахме фаулове, натрупа се умора, те се възползваха и се поздравиха с победата заслужено. Ние вървим в правилната посока, всички работим здраво и с тази работа се надявам резултатите съвсем скоро да дойдат.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани