20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Наистина се хвърлиха много момчетата

Йордан Янков: Наистина се хвърлиха много момчетата

Стремим се да влезем в осмицата, за да играем Купа на България, добави треньорът на Академик

„Добър мач бе за Академик дотолкова, доколкото това е първа победа извън Пловдив. Като се има предвид как започнахме сезона, всяка една победа за нас е ценна. Стремим се да влезем в осмицата, за да играем Купа на България. Момчетата бяха под голямо напрежение, въпреки, че последните 4 мача ги спечелихме, понеже пак казвам, играем като гости, а всички мачове досега навън бяха загуби. Наистина се хвърлиха много момчетата, за пореден мач вземаме 50 борби. Шумен изигра много силен двубой, нищо общо с това, което игра в Стара Загора. Поздравявам отбора за успеха„, заяви треньорът на Академик Йордан Янков след победата в Шумен със 78:72 в мач от НБЛ. 

„Не мога да кажа, че борбата под коша е силното оръжие на Академик. И предния мач срещу Черно море Тича и в този, те имат само един висок играч. Ние имаме четирима и ги превъзхождаме, така че се очаква да вземаме повече борби от тях. Но загубихме малко организация от агресивната им защита, въпреки това се събрахме накрая, независимо от изоставането с 3 точки в последната минута и половина. Джейлън Минет вкара много важна тройка. Всички играчи допринесоха много за победата и се надявам да продължаваме по същия начин, въпреки че до края на второто завъртане имаме много трудни противници„, каза още наставникът на пловдивчани, които са в серия от 5 поредни победи. 

5 поред за Академик в НБЛ (видео)

Ето и какво каза за двубоя в Шумен баскетболистът на Академик Александър Милов:

За нас това беше един от най-трудните мачове, които изиграхме. Шумен изигра много силен двубой, за което го поздравявам. Поздравявам и публиката, която за пореден път беше напълнила залата. Може би второто полувреме по-добрата защита бе в основата на успеха, това бе най-важното.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани