13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЯмбол се върна на верния път в НБЛ (видео)

Ямбол се върна на верния път в НБЛ (видео)

Отборът на Тони Дечев победи Академик у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол прекрати серията си от четири поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Диана“ тимът на Тони Дечев подчини Академик с 91:83 в среща от 14 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Ямболии са с актив от 6 успеха и 8 поражения и са седми в класирането на мъжкия шампионат. Пловдивчани са на дъното с баланс от 3-11.

НАЙ-ДОБРИ: Питър Кис бе много полезен за Ямбол и оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 11 борби плюс 5 асистенции. Павел Маринов се отчете с 18 и 5 борби. Николай Михайлов също стигна до двойните показатели – 16 точки и 12 точки. Александър Матушев и Иван Лилов вкараха съответно по 15 и 11.

Ренел Къмингс и Мартин Маринов бяха най-добри за Академик с по 21 точки, като първият направи и 9 асистенции. Джерълд Лидел остави срещу името си 17 и 11 борби. Джъстин Маккол и Николай Маринов останаха съответно с по 12 и 10 точки, като първият овладя и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след изиграването му домакините бяха напред с 2 точки за 45:43. Те успяха да запазят минималния си аванс и след равностойната трета четвърт, приключила при равенство за 21:21, и 66:64. Във финалния период Академик изравни за 68:68 чрез Джерълд Лидел и Ренел Къмингс, но Ямбол не се забави и отговори чрез Николай Михайлов, Питър Кис, Иван Лилов и Павел Маринов, с което дръпна с 10 точки и до края нe изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 януари 2024 г. Ямбол ще бъде гост на Берое, докато четири дни по-рано Академик ще премери сили с Шумен. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] реализира 21 точки, но усилията му не бяха достатъчни на Академик Пловдив, който загуби при визитата си в Ямбол… в среща от 14 кръг в НБЛ. Гардът допълни статистиката си […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани