16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияИзненада във Варна! Черно море Тича удари Балкан (видео)

Изненада във Варна! Черно море Тича удари Балкан (видео)

Шести успех за "моряците" в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича поднесе изненадата на 14 кръг в НБЛ. Пред своята публика „моряците“ повалиха шампиона Балкан с 89:81, достигайки до трети пореден успех в родния елит.

И ОЩЕ: Варненци са с баланс от 6-8 и са на осмо място в класирането на шампионата при мъжете. „Зелените“ са пети с 8 победи и 6 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Къртис Джоунс се отчете с 27 точки, 7 борби и 9 асистенции за отбора на Кирил Болшаков. Аверил Угба бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 24 и 14 борби. Тач Ънру реализира 14 точки плюс 5 борби. Мартин Коцев завърши с 13 и 6 асистенции.

Йордан Минчев бе най-добър за Балкан с 22 точки и 9 борби. Майки Диксън се разписа със 17. Димитър Димитров остана с 10 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Варненци водеха в резултата след едно полувреме игра за 36:32. В третия период домакините не спряха дотук и чрез Къртис Джоунс, Мартин Коцев, Тач Ънру и Аверил Угба дръпнаха с 13 точки. Балкан отвърна чрез Димитър Димитров, Майки Диксън, Георги Герганов и Йордан Минчев за 54:63. В последната четвърт Черно море Тича намери верните решения в атака и с помощта на Къртис Джоунс, Мартин Коцев и Марин Маринов направи преднината си 16 точки. Гостите се вдигнаха и чрез Йордан Минчев, Николай Грозев и Майки Диксън стигнаха до 75:82, но в края Къртис Джоунс, Аверил Угба и Венелин Христов бяха точни, за да фиксират 89:81 в полза на тима си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 януари 2024 г. Черно море Тича ще има визита на Спартак в Плевен, докато ден по-късно Балкан ще играе срещу Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани